Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 23. Kedd, Gyöngyi
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

TRI-ÁSZ Hitelklinika

Interjú Pungor Ferenccel és Pungor Ferencnével a TRI-ÁSZ Hitelklinika tulajdonosaival.

Sikeres (TRI-ÁSZ Hitelklinika) hitel tanácsadó - ügyintéző irodát vezettek?
Mivel foglalkoztok és mi a fő tevékenységetek? 


A pénzügyi Kft. 2005-ben alakult, eleinte párhuzamosan kereskedelemmel és hitelközvetítésekkel foglalkoztunk, de rövid időn belül teljes erőbedobással csak a pénzügyi szolgáltatásokat fejlesztettük
és így a kereskedelem teljes mértékben háttérbe szorult.

Miért érdemes a TRI-ÁSZ HITELKLINIKÁT választani?

Már sokan feltették nekünk a kérdést : "Miben tudnak többet nyújtani, mi az ami megkülönbözteti Önöket a piac többi szereplőjétől?"

Célok:

Magas színvonalú szakmai munkánkkal többet kívánunk nyújtani Ügyfeleinknek, mint a hasonló területen tevékenykedő cégek.

Szakmai felkészültség:

Cégünk a legnagyobb hangsúlyt a munkatársak szakmai felkészültségére, tudásszintjük folyamatos naprakészen tartására,
 illetőleg a vállalkozás intellektuális tőkéjének fejlesztésére fekteti.

Szárnyaljuk túl vevőink elvárásait:

Jól tudjuk, hogy elégedett Ügyfeleinket bármikor elveszíthetjük. Érzékenyen reagálunk vásárlóink igényeire, igyekszünk elvárásaikat maximálisan teljesíteni.
A hozzánk érkező elégedetlen Ügyfelet külön kihívásnak tekintjük.

Gyorsaság:

Pontosan tudjuk, hogy ezen a dinamikusan fejlődő és folyamatosan változó piacon a gyorsaság az egyik legfontosabb tényező! Erre fókuszálva gyorsaságunk stratégiai előnyünkké vált, segít megőrizni versenyképességünket.


Fejlődés:

Változnak a támogatási rendszerek, változnak a piaci viszonyok.
Akkor tudunk csak fejlődni, ha ezekre a változásokra képesek vagyunk rugalmasan reagálni.

Kemény munka, több mint 4 év tapasztalat

Nagyra értékeljük a tisztességes, felelősségteljes munkát.


Modern technikai feltételek


Milyen szolgáltatásai vannak a TRI-ÁSZ Hitelklinikának?

Személyi hitel
Lakáshitel-Ingatlanhitel
Autó hitel
Forgó eszköz hitelek
Végrehajtásos hitelek kiváltása
Befektetői csoportokkal való együttműködés
Kintlévőségek és egyéb adósságbehajtás

Milyen dokumentumok szükségesek a hitel igényléséhez?

Banktól és hiteltípustól függően munkatársunk összeállítja Önnek a szükséges dokumentumok listáját.

Információ: (94) 321-611 (94) 787-796

E-mail: tri-aszhitel@t-email.hu   tri-aszhitel@t-online.hu

Mennyi a hitel átfutásának ideje?

Amennyiben hiánytalanul rendelkezésre állnak a dokumentumok, a szerződéskötésre akár 2 héten belül is sor kerülhet (Hitel új építésű lakásokhoz, szabad felhasználású lakáshitel esetén). Személyi hitelek akár 24  óra alatt. Autóhitelek esetén 4 nap.

Milyen devizanemben igényelhetők a hitelek ?

A hitelek forintban (HUF) , svájci frankban (CHF) és euróban (EUR) igényelhetők.

Melyek a deviza hitelek előnyei és hátrányai?

A deviza alapú hitel előnye az alacsonyabb kamatszint, gyors és egyszerűbb hitelfelvételi folyamat , valamint a felvett hitelösszeg szabadon felhasználható. Hátránya: az árfolyam és kamat kockázatot teljes mértékben az ügyfél viseli. A bank a kölcsön folyósításakor a devizavételi, törlesztéskor pedig a magasabb devizaeladási árfolyamon számol.


Szocpol ügyintézésben is tudtok nekem segíteni?

Természetesen, hiszen minden, az ingatlanhitelhez kapcsolódó ügyben és adminisztrációban felkészülten várjuk Ügyfeleinket.

Ki és mennyi szocpolt kaphat?

A szocpol egy önerőként is felhasználható, vissza nem térítendő támogatás. A gyermeket nevelő házaspárok, élettársak és gyermeket egyedül nevelők, 35 éves kor alatt igényelhetnek szocpolt, vagy félszocpolt, a gyermekek számától és az igénylés céljától függően.

A szocpol összegei:
-          egy gyermek 900.000 Ft
-          két gyermek 2.400.000 Ft
-          három gyermek 3.800.000 Ft
-          négy gyermek: 4.600.000 Ft
-          minden további gyermek után +200.000 Ft

Használt lakás vásárlására félszocpol igényelhető. A félszocpol összegei értelemszerűen a szocpol összegek felével egyeznek meg.

Új építésű ingatlan vásárlása esetén a megelőlegező szocpol is igénybe vehető.


Gyakori kérdések

Mi a személyi hitel?

A személyi hitel egy szabad felhasználású hitel jelzálogfedezet nélkül. Bármire felhasználható, nem kell igazolni a célt. Jövedelemvizsgálatra épül, mert a bankok csak ez alapján tudják elbírálni, hogy mennyire hitelképes az ügyfél. A jövedelmet 3 havi bankszámlakivonattal vagy APEH jövedelemigazolással kell igazolni. Nyugdíjasok esetében nyugdíj igazolvány, utolsó 3 havi bankszámlakivonat, illetve ha kézpénzben veszi át az Ügyfél, akkor az utolsó 3 havi nyugdíjszelvény szükséges.

Mennyi hitel vehető fel?

Különböző bankoknál eltérő lehet a felvehető hitel mértéke. Főleg a jövedelemtől függ, de sok tényező befolyásolja a minősítést, pl. meglévő hitel állomány, életkor, futamidő, stb. Maximum a nettó jövedelem tízszerese igényelhető, ha nincs levonása az Ügyfélnek. Minimum felvehető hitel 100.000 Ft, (bankoktól függ) maximum a bank által megengedett.

Mi a THM?

Teljes Hiteldíj Mutató, a bankok egyes hiteleit teszi összehasonlíthatóvá, törvényi előírás szerint a mutató minden olyan költséget magában foglal, amelyet a hitel felvételekor az ügyfélnek ki kell fizetnie, tehát nem csak a kamatot és a kezelési költséget (ilyen költség lehet még pl. a folyósítási jutalék, rendelkezésre tartási jutalék, hitelbírálati díj, stb.).


Mi az a Központi Hitelinformációs Rendszer?

A Központi Hitelinformációs Rendszer (a továbbiakban: KHR) a korábbi Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR) új elnevezése.

Napi munkánk során azt tapasztaljuk, hogy hihetetlen mértékű a tájékozatlanság banki adóslista kérdésekben. A bankok eleinte titkolóztak, de ma sem adnak részletes felvilágosítást a "feketelistával" kapcsolatosan.

Milyen feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy felrakjanak a banki adóslistára?

Abban az esetben kerülhet fel a listára, ha a természetes személy a szerződésben vállalt kötelezettségének, valamint a külön jogszabályban meghatározott hallgatói hitelszerződésben vállalt fizetési kötelezettségének oly módon nem tesz eleget, hogy a lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege meghaladja a késedelembe esés időpontjában érvényes legkisebb összegű havi minimálbért és ezen minimálbérösszeget meghaladó késedelem folyamatosan, több mint kilencven napon keresztül fennáll.

Kevesen tudják, hogy hitelszerződés megkötése nélkül is bekerülhet valaki az adósnyilvántartásba, amennyiben hitelszerződés megkötésének kezdeményezése során valótlan adatot közöl, hamis vagy hamisított okiratot használ és mindez okirattal bizonyítható.
Bekerül a KHR-be az is, aki bankkártya visszaélést követ el (pl.lopott kártyát/adatokat használ).
De a hitelkártya késedelmes törlesztése esetén és diákhitellel is fel lehet kerülni a listára.

Honnan tudhatom meg, hogy fenn vagyok-e az adóslistán? Hogyan kerültem fel?

A törvény lehetővé teszi a vállalkozói és a lakossági ügyfeleknek is, hogy megtudják, milyen adatokat tartalmaz róluk az adóslista, és a törvény rendelkezik arról is, hogy ezt a betekintési jogukat hogyan gyakorolhatják. Évente egyszer minden adós ingyenesen tájékoztatást kérhet arról, hogy milyen adatai szerepelnek a listán. A pénzintézeteknek két munkanapon belül el kell juttatnia az úgynevezett ügyféltudakozványt a rendszert működtető Bankközi Informatika Szolgáltató (BISZ) Rt.-hez, annak öt napja van rá, hogy válaszoljon a banknak, az pedig két munkanapon belül köteles tájékoztatni az ügyfelet.
A választ postai úton, dupla borítékban veheti át az adott bankban. A belső borítékot sértetlenül kötelesek átadni az ügyféltudakozvány igénylőjének. A sértetlen boríték átvételét az igénylőnek aláírásával kell igazolnia.


Hol tudok reklamálni, ha észrevételem van a listára kerüléssel kapcsolatosan?

Esetleges reklamációra -az adatlekérést követően megszerzett adatok alapján - annál a banknál kerülhet sor, aki a listára történő felvitelt kezdeményezte.
A reklamációt írásban, a bankfiókban megadott panaszkezelő szervezeti egység felé kell a rendelkezésre álló dokumentumok másolatának csatolásával benyújtani, legjobb a panaszos levelet és mellékleteit személyesen átvetetni.

Amennyiben a bank nem ismeri el, hogy ő követett el hibát, a törvény rendelkezik a perelhetőség feltételeiről is?

Ha valaki úgy gondolja, indokolatlanul került fel a listára, januártól kifogással élhet a hitelintézetnél vagy a BISZ-nél, a panaszt az adatközpontnak tizenöt napon belül ki kell vizsgálnia, s az eredményről írásban tájékoztatnia az ügyfelet. Ha a beadványnak helyt adnak, két napon belül törölni kell az adatokat a listáról. Elutasítás esetén az ügyfél harminc napon belül pert indíthat, a bíróságnak pedig harminc napon belül ki kell tűznie a tárgyalást.

Milyen lehetőségeim vannak a listáról történő lekerülésre?

Abban az esetben van esélye a listáról történő lekerülésre, ha a bejelentés során az adott pénzügyi intézmény valamilyen hibát követett el (nem tartotta be a törvényi előírásokat.)
Egyébként a a természetes személyekre vonatkozó azonosító adatokat az adós tartozásának megszűnését követően öt évig tartják nyilván.

Milyen pénzügyi tranzakciók kapcsán kerülhetek fel az adóslistára?

Az adóslista működtetésében a pénzügyi intézmények széles köre vesz részt, hiszen az ő érdekük az, hogy a leendő ügyfél fizetőképességéről és fegyelméről előzetesen adatot kaphassanak. Tehát a rendszer működtetésében a kereskedelmi bankok, hitelintézetek (áru, személyi és egyéb hiteltermékek, hitelkártyák kapcsán), lízingcégek és minden pénzügyi kötelezettséget vállaló szervezet részt vesz/vehet. A Diákhitel Központ és a Provident Rt is tagja a rendszernek.

Természetesen az adós fizetési problémája az ügylet által érintett kezes/adóstárs listán történő nyilvántartását is jelentheti. Tehát nem csak az adós és adóstárs, de a kezes is bekerülhet a nyilvántartásba.
Fontos továbbá, hogy aki az igényelt banki terméket igénybe sem vette/vehette, viszont valótlan adatot közölt, hamis vagy hamisított okiratot használt, vagy diákhitelnél a hallgatói hitelszerződés megkötésének kezdeményezésekor tette ugyanezt, szintén felkerül a listára, amennyiben mindez okirattal bizonyítható.


Vállalkozások is felkerülhetnek az adóslistára?

Az adóslista két részre tagolódik, a vállalkozói nyilvántartásra és a lakossági nyilvántartásra. Alapvető eltérés van a két alrendszer között abban a vonatkozásban, hogy a szerződések mely köréből tart nyilván adatokat. A vállalkozói alrendszer teljes körű, tehát az összes hitel- és hiteljellegű szerződés adatai bekerülnek a rendszerbe. A lakossági alrendszer viszont negatív listás, vagyis nem tartalmazza az összes ilyen típusba tartozó szerződést, hanem csak azokat, amelyek teljesítése során mulaszt az ügyfél.

A parlament pontosította a listára való felkerülés szabályait. A jövő évtől csak az kerülhet fel a listára, aki legalább a minimálbért kitevő összeg megfizetésével folyamatosan, több mint 90 napon át késlekedik. A határösszeg szempontjából a késedelem kezdő időpontjában érvényes minimálbér az irányadó.

A jövőben évente egyszer minden adós ingyenesen tájékoztatást kérhet arról, hogy milyen adatai szerepelnek a listán.

Ha valaki úgy gondolja, indokolatlanul került fel a listára, januártól kifogással élhet most már nem csak a hitelintézetnél, hanem a BISZ-nél (adatbázis kezelője) is.

Az elmúlt évtized legnagyobb piaci válságát éljük most. Mi okozta a hitelválságot?

A 2007-ben az Amerikai Egyesült Államokból indult másodrendű jelzálogpiaci és hitelválság több tekintetben is különbözött az elmúlt évtizedek buborékaitól. Egyrészt az egyik legstabilabb(-nak hitt) szektorból, az ingatlanpiacról indult, másrészt pedig a lufi nem az értékeltségi szintekben jelent meg, hanem az ingatlanszektor hitelezését biztosító pénzügyi szektor eredményességében, ahol a kockázatok alulbecslése és az ezekhez kapcsolódó eszközök túlértékeltsége okozta a problémát.

Tudomásom szerint foglalkoztók adósságbehajtással is?

Igen új szolgáltatásunk keretein belül a már bíróság által megítélt és jogerőre emelkedett kintlévőségek hozzájutásához segítjük ügyfeleinket. Természetesen a jogi kereteken belül!


Szlogenünk: Adósát ha nem találja, kíntlévőségét ha híába várja, TRI-ÁSZ az Ön megoldása!

Megjegyzés:

A gazdasági világváltság nálunk is mutatkozik. Sajnos nagyon sok hiteltanácsadó iroda félre informálja az ügyfeleket, előzetes költségeket szednek be és nem teljesítik az ígéretüket. Ebből adódóan  fenntartásokkal néznek minden tisztességesen dolgozó irodát.

Ferenc mivel  töltöd legszívesebben szabadidődet?

Feszültségoldásra nagy előszeretettel tartok magányos lovaglást Mambo nevű lovamon.


Tagja vagyok a Magor Íjász És Hagyományőrző Egyesületnek, ezzel nagyon sok bemutatóra jutok el az országban és az országon kívül.


És ha  még marad időm évente egyszer- kétszer 4-5 napos bojlis horgászaton veszek részt, kizárólagosan mint sport horgász.


Régebben eredményesen szerepeltünk hazai és nemzetközi távlovaglás versenyeken saját egyesületünkkel. Mindezen tevékenységemet nem tudtam volna elérni, ha nejem és családom nem támogat.


Sikeres embernek érzed magad?

Nem tartom magam túlzottan sikeresnek, mert maximalista vagyok.

Kapcsolat:

TRI-ÁSZ Hitelklinika
Szombathely, Szelestey u. 8.
(94) 321-611 (94) 787-796
06 20 987 2969
E-mail: tri-aszhitel@t-email.hu tri-aszhitel@t-online.hu
Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig: 09.00-17.00
Szombat: igény szerintKözponti adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Mutációk – Ökológia a pokolba 18+

Aki kitalálta az IWIW-et! Interjú
6 év alatt a leglátogatottabb hazai weboldallá vált az IWIW.
3 kiló mínusz 5 nap alatt az erőteljes Calbom-módszerrel
A diéta sikerének titka a könnyű étrendben és a zöldséglevekben rejlik. Öt nap alatt letesztelheted!
Vidám gumicsizmák esős napokra
A sárban tocsogó, eső áztatta, hideg, nyákos napokon nem csak a praktikusság miatt álmodunk színes gumicsizmákról.
Őrült ugrás
Megdöbbentő videó
Interjú Polgár Ildikóval, a 2008-as év Miss Hungary győztesével
Szépségkirálynő
Döbbenetes: zenelejátszó a magzatoknak!
Kanadai találmány az az iPod, amelyet övként a kismama a hasára csatol, s így a magzat kellemes zenét hallgathat még mielőtt a gyerek megszületne.
Szex és önbizalomhiány
Az önbizalom hiánya az élet minden területén kimutatja foga fehérét, de a szexualitással való kapcsolatodat is
Madonna meztelen fotói! - 18+!
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Ha nyár, akkor dinnyediéta
Nyáron a legkönnyebb, és legeredményesebb fogyókúrázni, hiszen rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésünkre.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.