Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2019. Augusztus 25. Vasárnap, Lajos, Patrícia
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2019
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
EXKLUZÍV INTERJÚK
Celeb
Divat
Erotika
Közélet
Külföldi diplomácia - Nagykövetek
Média, Fotó
Művészet, Tánc, Szórakozás
Modell, Playmate
Szépségkirálynők és udvarhölgyek
Sport
Szépségápolás - Fodrász- Smink - Műköröm
Szóvivő
Zene -Dj, Együttes, Énekes
Vendéglátás - Kiváló magyar borászok
Természet
Üzletember, manager
Egészség
Életvezetési tanácsadás
PR CÉGBEMUTATÓ
SZAKMAI ELIT KARRIER PLUSZ
GASZTRONÓMIA
FASHION
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
FOTÓ
SZAKMAI ELIT ÉLETMÓD PROGRAM
MÉDIAAJÁNLAT

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Balassa Gábor exmodellel, fotóproducerrel

Interjú Balassa Gábor exmodellel, fotóproducerrel.

Hogyan lesz valaki férfimodell? Hogyan kerültél a szakmába? 

Egészen véletlenül, szükségem volt pénzre főiskolásként, és kényelmesebbnek tűnt, mint a többi adódó alkalmi munka…mint például a vagonkirakás, amiből hétvégenként pénzt szereztünk a barátaimmal.

Emlékezetes kilencvenes évek

Beszélnél a modellkedésed időszakairól? Hogy lett belőled profi modell?

A kilencvenes évek elején nem voltak modellügynökségek. Először statisztaszervezőknél regisztráltam magam és reklámfilmekben szerepeltem. A válogatásokon megismerkedtünk a többi modellel, akik továbbadták a telefonszámom fotósoknak, koreográfusoknak, és szépen lassan annyi munkám lett, hogy már meg tudtam élni a modellkedésből. Amikor diplomát szereztem és nem kötött semmi állandó Magyarországhoz, modellszerződést kaptam Tokyo-ba. Kint megízlelhettem, hogyan él, dolgozik egy profi nemzetközi modell, és elhatároztam, hogy amíg nem találok számomra  megfelelő hangmérnöki munkahelyet, nemzetközi modell leszek.

Ebből aztán lett tíz év és gyakorlatilag minden számottevő modellpiacon dolgoztam pályafutásom során…

Női szívek megdobogtatója

Mit kellett megtanulnod modellként, és melyik volt a legnehezebb lecke?

Meggyőződésem, hogy a modellkedés nem tanulható! Kétféle ember van: az egyiket érdekli, a másikat nem ez a  Világ. Ha érdekli, képben van, nézi a TV-ben a divatműsorokat, forgatja a külföldi és magyar divatmagazinokat, és testileg alkalmas modellnek, gyakorolgatja a fotópózokat. Akit mindez nem érdekel, esélye nincs…

A modelliskola egy félreértés, elveszik olyan emberek pénzét is ilyesmire, akik nyilván valóan alkalmatlanok! Magyarországon kívül sehol nincs ilyesmi.

Meggyőződése, hogy a modellkedés nem tanulható

Kétségkívül, irigyelt szakma a tiéd! Nyilván, gömbölyű formákkal megáldott álomnők tucatjai igyekeznek a kedvedben járni! Hogyan birkóztál meg ekkora felelősséggel?

Az, hogy folyamatosan gyönyörű nőkkel voltam körülvéve nyilván nagyon kellemes, minden férfitársamnak ilyen munkahelyet kívánok.

Pár eset kivételével mégse a modellek közül választottam párt, mert elkerülhetetlen volt a szakmai rivalizálás.

Nyilvánvalóan sokat utaztál, jó néhány emberrel találkoztál a modellszakma során. Történt veled valamilyen különösen emlékezetes esemény?

A kilencvenes évek híres topmodelljei közül szinte mindegyikkel -Naomi, Cindy, Linda és sorolhatnám - dolgoztam egy kifutón. Minden izgalmas party-ra hivatalosak voltunk, így George Michael-től Madonnáig mindenkivel buliztunk, ez természetes velejárója a nemzetközi modellkedésnek.

Később fotóproducerként lehetőségem nyílt művészeti vezetője lenni két nagyköltségvetésű magazinfotózásnak, az egyiken Helena Christensent fotózta Fabrizio Ferri (Bvlgari da Olay, Ferragamo, Peroni, Laura Biagiotti),  a másikon Claudia Schiffert fotózta Max Vadukul ( Victoria’s Secret, Johji Yamamoto, Commes des Garcons, Romeo Gigli, New Yorker Magazine, stb.)

                                                                       Sok izgalmas party

Ha most hívnának Párizsba - Milánóba - főállásban modellkedni, belevágnál? Mennél?

Nem, bár kétség kívül a valóban jól fizető világkampányokat az én korosztályom férfimodelljei keresik.

Több mint tíz éve itthon élek, ide köt a munkám, a családom, a gyerekeim.

Ki számodra az ideális Férfi – Női modell?

Testileg egyszerű:

Férfiaknál 186-189 közötti magasság, lehetőleg 50-es konfekcióméret, atlétikus, nem elhízott, nem túlgyúrt.

Nőknél 16-180 38-as konfekció, 90-esnél nem erősebb csípő. Egészséges exibícionizmus, némi színészi képesség, fejlett üzleti érzék elengedhetetlen!

Ideális nő - párjával

Véleményed szerint a magyar modellek milyen pozíciót foglalnak el ma a világban?


Szomorúan mondom, hogy semmilyet! 1999-2005-ig 7 alkalommal szerveztem Magyarországon a Look of the Year modellfelfedező versenyt. Személyes kudarcként élem meg, hogy minden energiám és odafigyelésem ellenére sem tudtam olyan ambíciót adni a kívül-belül alkalmas magyar modelljelölteknek, hogy megállják a helyüket Párizs, London, NY vagy Milánó stresszes, kemény, de nagyon vonzó, csillogó és különösen jövedelmező világában.

Semmi esélyünk a cseh, szlovák, orosz, ukrán, román és sorolhatnám, a többi kelet európai ország modelljeivel szemben, akik sokkal ambíciózusabbak, kitartóbbak, céltudatosabbak, a náluk egyébként tömegében jelentősen jobb külső adottságokkal rendelkező magyar lányoknak. Ezen országok mindegyike rendelkezik valódi topmodellekkel, nem olyanokkal, akikről csak mi gondoljuk, hogy azok, hanem olyanokkal, akik negyvenmillió dollárt keresnek évente!

Ideális környezet

2009-ben a férfi viseleteket térdig érő nadrágok, farmerek, saruszerű papucsok jellemzik.  Mi a véleményed a 21. század férfi divatjáról?

Szeretem! Kényelmes és merész.

Modellek mindenhol jelen vannak, nap mint nap tekintenek ránk az óriásplakátokról, divatmagazinok színes oldalairól. Egyet hiányolok, kevés a férfi divatmagazin Magyarországon! Mi az oka?

Magyarországon még nincs kultúrája annak, hogy férfiak is járassanak 3-4 életmód magazint havonta.

Magazin kiadóként számos kutatást végeztünk, sem olvasói sem hirdetői piaca sem elég erős egyenlőre a férfi divatmagazinoknak ahhoz, hogy meggyőzze erről a potenciális befektetőket.

Ideális család

Tudjuk, hogy két nagy szerelmed van, a fényképezőgép és az autók. Mesélnél erről nekünk?


Igen, nagyon szeretek fotózni, mindig is az emberek érdekeltek, így hát portrékat készítek leginkább fekete-fehéreket természetes fénynél. Nagyon szeretem a gyors sportkocsikat és a terepjárókat is – melyik férfi nem- és vagyok annyira szerencsés, hogy megengedhetem magamnak, hogy két autóm legyen!

Mekkora szerepet játszik életedben a sport, odafigyelsz-e az egészséges táplálkozásra? Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?

Sajnos nincs sok szabadidőm, két kislányom van, nagyon szeretek velük lenni, nagyon boldog párkapcsolatban élek és sokat dolgozom. Mindezek mellett kevés időm jut sportolni, de mivel hiú ember vagyok igyekszem magam formában tartani. Az egészséges táplálkozást nagyon fontosnak tartom, nem is csak az elhízás miatt, hanem egészségünk megőrzése miatt is!

Gyermekeivel

Mennyire volt könnyű a váltás a modellszakmából, a reklámszakemberi karrier felé? Mivel foglalkozol mostanában?

Szerencsém volt ebben is, minden magától jött.

Barátaim felajánlották, hogy szerkesszek, fotóproducerkedjek egy akkor induló nemzetközi életmódmagazinnál. Elfogadtam, óriási örömmel! Lubickoltam a kreatív munkában a modellkedés egyhangúsága után, számos ma működő híres fotóst Dobos Tamást, Pitrolffy Zoltánt, Emmer Lászlót mi fedeztünk fel! Egyre több hirdető érdeklődött a vizualitásunk újszerűsége iránt és érdemes lett reklámcéget létrehozni. Ma gyakorlatilag teljeskörű, úgynevezett full service reklámcég lettünk a kreatív munkáktól a médiafoglalásig mindenben tudunk segíteni ügyfeleinknek.

Nagyon családcentrikus vagy! Beszélnél a családodról?

Ikerlányaim nemsokára hat évesek lesznek, óvodások és rengeteget vagyunk együtt. Nagyon fontos nekem, hogy sok izgalmas programban vegyünk részt, minél többet én mutassak meg nekik a Világból. Nagyon kellemes társaság ők, mindenről van véleményük, nagyon szeretik az újdonságokat. Minden vágyam, hogy boldog és sikeres felnőttek legyenek!

Család, üzlet, barátok, modellkedés - nálad mi a sorrend?

Szerencsésnek mondhatom magam amiatt is, hogy nagyon rég nem a megélhetésem miatt kell dolgoznom, hanem azért mert szeretem, így megfelelő energiát tudok fordítani a családomra, ami mindig az első marad!

A barátok is nagyon fontosak, sokat beszélünk, de mindannyiunk elfoglalt és családos, így csak hetente-kéthetente tudunk összefutni.

A modellkedés mára teljesen kívül esik a látókörömön, nem nagyon veszek részt a modelltársadalom eseményein.

                  Minden vágya, hogy gyerekei  boldog és sikeres felnőttek legyenek!

Sikeresnek érzed magad a munkádban? Minek tulajdonítod a sikeredet?

Igen, napi szinten sikerélményt szerzek a munkámmal, amire szükségem van. Ha nem vagyok túl szerénytelen, azt gondolom, jól kommunikálok és megfelelő empátiával rendelkezem, amihez járul némi tisztelettudás ami a neveltetésemből adódik. Munkabíróbb és kitartóbb vagyok az átlagnál, ezt talán a versenysportnak köszönhetem. Mindezek mellé szívesen kockáztatok az üzletben és nem taglóz le, ha egyszer-egyszer rossz időszakok is vannak.

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Citistar csapata!

Én köszönöm, hogy rám gondoltatok!


                                                                                                                                Németh Imre


Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Citistar Selencion 2010
Celebrity Cyborgs
Photoshop
Interjú Karász Rolanddal, az első freestyle foci világbajnokság negyedik helyezettjével
You Tube videók a világbajnokságról
Interjú Horacsek Ági sminkmesterrel

Exkluzív interjú

Candice Swanepoel topmodell képei
Candice Swanepoel szupermodell szexis képei.
Interjú Domján Diana modellel
Interjú Domján Diana modellel.
Interjú Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes súlyemelővel

Exkluzív interjú

Interjú Miskolczi Ágnessel, a 2008-as Miss Szegedi Egyetem szépe győztesével
Szépségkirálynő
Lord együttes

Interjú a Lord együttessel

Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.