Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 16. Péntek, Ödön
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Szex és önbizalomhiány

Az önbizalom hiánya az élet minden területén kimutatja foga fehérét, de a szexualitással való kapcsolatodat is nagyban befolyásolja, hogyan állsz magadhoz. Arról már beszéltünk, hogyan élik meg a testiséget azok, akik testkép-zavarokkal küzdenek, de az önbizalomhiány kérdése még náluk is több embert érint sajnos.

Ha nem szereted magad, más hogyan szerethetne téged?

Előfordult már, hogy csak azért feküdtél le valakivel, hogy az illető ne tartson frigidnek vagy bénának? Volt már rá példa, hogy azért mentél bele bizonyos dolgokba, hogy a barátaid előtt jobb színben tűnj fel? Érezted már úgy, hogy a párod nem adja meg neked a megfelelő tiszteletet, mégis mellette maradtál, csak mert rettegtél a magánytól? Ha a kérdések közül bármelyikre is igennel válaszoltál, nagy a valószínűsége annak, hogy önbizalomhiányban szenvedsz.

A tudatalatti és az önbizalom

De nézzük csak, mit is jelent igazából maga az önbizalom. Ha a dolgokat a végletekig szeretnénk egyszerűsíteni, tulajdonképpen arról van szó, hogy szereted és elfogadod magadat. Ez persze nem jelenti azt, hogy lenézel másokat vagy kihívóan viselkedsz, de mindenképpen feltételezi, hogy ismered erősségeidet és gyengéidet, így nincs szükséged állandó külső megerősítésre, biztatásra. A pszichológusok szerint egyáltalán nem árt, ha időnként pozitív üzeneteket küldesz magadnak: „Vonzó vagyok!”, „Én irányítom az életemet” - ezt akár egy füzetbe is leírhatod, vagy mondogathatod magadnak elalvás előtt, félálomban. Talán ostobán hangzik, de működik: az agyad többet árul el a tudatalattidnak ilyenkor, mint hinnéd.

Az önbizalomhiány veszélyei

Felmerül persze a kérdés, mi okozza az önbizalom hiányát. A probléma legtöbbször a családi háttérre vezethető vissza, de sokat számít a kezdeti viszonyod az első közösségekhez, ahova tartoztál: aki például kihagyta az óvodát, sokkal nehezebben illeszkedik be a suliban, és ez persze számos problémához vezet. Ha nem vagy magabiztos, nem tudsz nemet mondani, és máris egy ördögi kör kellős közepén találod magad. Ilyenkor keveredsz valaki ágyába úgy, hogy igazából nem is akartál lefeküdni vele, de rettegtél, mi lesz, ha nemet mondasz. Persze nem a szex az egyetlen dolog, amit kipróbál az önbizalomhiányos ember: a drogok, a cigi, a pia szintén ebbe a kategóriába tartozik. Tudtad, hogy azok a lányok, akik zaklatás vagy nemi erőszak áldozatává estek, zömében önértékelési gondokkal küzdöttek?

Önismeret és kölcsönösség

Ha úgy érzed, a fenti sorok rólad szólnak, első lépésként tűnődj el rajta, vajon miért is nem szereted magadat. Fontos, hogy ne másokhoz – különösen ne a magazinokban látható modellekhez – hasonlítgasd magad, hanem ismerd meg, vedd tudomásul saját egyéni adottságaidat, és lásd meg a szépséget magadban. Ha magányosnak érzed magad, fűzd szorosabbra a kapcsolatot a családoddal, barátaiddal – merj nyitni mások felé.

Ami pedig a szexet illeti: figyelj magadra, a belső hangodra, az ösztöneidre. Soha ne hagyd, hogy valaki olyanra próbáljon rávenni, ami neked nincs ínyedre. Ha kényelmetlenül érzed magad egy adott szituációban, nyugodtan hagyd abba az egészet és menj haza. Otthon tiszta fejjel ráérsz átgondolni, miért nem esett jól a dolog: nem vagy igazán szerelmes, nem bízol a másikban, nem állsz még kész a szexre vagy éppen félsz. Jegyezd meg: értékes emberi lény vagy, és a szex a kölcsönös örömről szól, nem pedig egyfajta kötelesség mások kielégítésére. Hidd el, ha a megfelelő partnerrel próbálkozol, ő meg fog érteni és türelmes lesz veled, ágyban és asztalnál egyaránt. Ha pedig sürgetne, minden szívfájdalom nélkül mondj neki búcsút: elvégre mit is keresnél egy olyan valaki oldalán, aki a kisujjad alatti koszig nem ér fel?


Központi adminiszrátor (neon)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Alternative Hair Show 2010 London
Akkor most egy kicsit hagyjuk ott az ExCel Exhibition Centert és a Salon Internationalt,
Citistar Selencion 2010
Citistar Selencion 2010 díjazottak
Néhány ok, amiért nem éri meg rámenősködni a nőnek
Ha egy nő túl zárkózottan reagál a közeledésre, azzal könnyen zavarba hozhatja a férfiakat.
Melissa Giraldo - fürdőruhás fotók
Melissa Giraldo fehérnemű és fürdőruha modell,
A hosszú házasság tízparancsolata
Hogy mi kell ahhoz, hogy egy házasság valóban a sírig tartson?
Szex és önbizalomhiány
Az önbizalom hiánya az élet minden területén kimutatja foga fehérét, de a szexualitással való kapcsolatodat is
2012,világvége?
Megjósolható internetes technológiával, mikor következik be a világvége,
6 rendhagyó ötlet mézfogyasztáshoz
A tél egyik nélkülözhetetlen egészségőre és vitaminforrása a méz, amiből 6 különböző típust próbáltunk ki,
Neveletlenségek és rossz szokások a repülőn
Állítólag a tolerancia a felebarátunkkal megosztott tér csökkenésével egyenesen arányos:
Imogen Thomas bikinis képei
Imogen Mary Thomas, brit színésznő, modell, szépségkirálynő és valóságshow szereplő.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.