Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 16. Péntek, Ödön
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Mit főzzek ma - Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb csont nélküli sertésszelet (leginkább karaj, de nagyon jó tarjából is) nem túl vékonyra vágva, 50 dkg gomba fölszeletelve, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, egy kisebb zöldpaprika, egy paradicsom, só, őrölt bors, pirospaprika, étolaj, egy kis pohár tejföl (1,7 dl körül, azt hiszem), liszt.


Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

Egy fazékban kis olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk a forró olajon. (Annyi húst teszünk a fazékba, amennyi elfér egymás mellett az alján. 3-4 percig sütjük mindkét oldalukat, aztán a szeleteket kiszedjük, félretesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes hús meg nem pirult.)

Miután az összes húst átsütöttük, a visszamaradt olajba szórjuk az apró kockákra vágott hagymát. Egy-két percig kevergetjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a paradicsomot. (A paprikát én nem vágom össze, mert a főzés végén, miután az íze belefőtt, ki szoktam venni az ételből. A paradicsomot viszont lehúzott héjjal, kimagozva, apró kockákra vágva teszem a mártásba.)

Amikor a gomba levet eresztett, visszapakoljuk a hússzeleteket is a fazékba. Ha kell, kis vizet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Ha kell, közben pótoljuk az elpárolgó vizet.)

A tejfölt csomómentesre keverjük egy evőkanál liszttel.

Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a lisztes tejfölt, és 5-6 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük egy kis sóval, borssal.

A kész ételt általában nokedlivel tálalják, de nálunk van, aki rizzsel, van, aki tésztával szereti. Tálalásnál meglocsoljuk még egy kis tejföllel.

Jó étvágyat!


Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Sztárok bikiniben
A legízletesebb bulvárcsemegék közé tartozik, ha egy sztárt bikiniben kapnak lencsevégre.
Sokkoló luxusautók Genfben
Bizonyos értelemben sokkoló hatású az idei Genfi Autószalon,
Szex és önbizalomhiány
Az önbizalom hiánya az élet minden területén kimutatja foga fehérét, de a szexualitással való kapcsolatodat is
Interjú dr. Bodri Istvánnal, a szekszárdi Bodri pincészet borászával

Kiváló magyar borász - Interjú dr. Bodri Istvánnal,

Interjú Kolesza Edit fotóssal
Kakas Detty - modell, műkörömépítő

Exkluzív interjú

Mint hal a vízben: egészség és halfogyasztás
A táplálkozási trendek világszerte megfigyelhető változása (a szükségesnél több energia- és kevesebb rostbevitel)
5 pác grillezéshez

A kerti sütögetés jó lehetőség a kreatívkodásra. A grillezett hús lelke a pác,

Az immunrendszer gyengülésének jelei
Egyes emberek a hideg időszak kezdetétől tavasz végéig meg vannak fázva,
A mértéktelen kólafogyasztás veszélyei
A napi több liternyi kólafogyasztás görög kutatóorvosok szerint krónikus káliumhiányt okozhat
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.