Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Augusztus 21. Kedd, Sámuel, Hajna
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Grillparti

A kora nyári esték egyik nagy adománya a szabadtéri sütés-főzés. Indítsd be te is a kerti nagyüzemet! Elő a grillsütővel, a kolbászokkal, húsokkal, zöldségekkel és halakkal, izgalmas kis szórakozás és mennyei falatok várnak rád!

A szabadtéri sütésnek páratlan hangulata van. Miközben ott sorakoznak az asztalon a pikáns mártogató szószok, az ízletes páclevek, a zamatos saláták, pattogó tűz és a sercegő hús zamata csapja meg az orrunkat. Egyszóval, ha eljön a jó idő, a grillezés kihagyhatatlan élmény. Ma már számtalan kerti grill kapható. Az egyszerű sütőlapos vagy rácsos alkalmatosságoktól kezdve az egészen sokoldalú és speciális felszereltségű, valamint különleges formatervezésűig szinte bármilyen masina beszerezhető. Annak pedig, hogy milyen ételt készítesz, csak a képzeleted szabhat határt. Egy jól felszerelt kerti grillen ugyanis szinte bármilyen sütési technika alkalmazható és szinte bármilyen finomság elkészíthető! Mi most segítünk néhány hasznos tippel és egy pár jól bevált recepttel szebbé tenni a szabadtéri sütögetés hangulatát!

Először is célszerű néhány fontos alapszabályt betartanod, különben a grillezésre szánt húsaid nagyon könnyen elszenesedett és kiszáradt kotlettekké válhatnak!

Tippek a grillezéshez:
  • Minden esetben alaposan melegítsd elő a grillsütőt. A parázsnak és faszénnek a sütést megelőzően 30-40 percre van szüksége, hogy megfelelő hőmérsékletűre hevüljön. Ha nem forrósodik fel kellően a grillsütő, a húsok és a köretek nagyon könnyen ráragadhatnak a rácsra és a lapra.
  • Ha egy mód van rá, messze kerüld el a folyékony égésserkentőket. Ezeknek a vegyi anyagoknak ugyanis nemcsak hogy érződik az ízük a kész ételen, de az égéstermékek akár mérgezőek is lehetnek.
  • A grillezéshez soha ne a mélyhűtőből vegyél elő húsokat. A kerti sütögetéshez használj mindig friss húsokat, amelyeket már jó előre bepácolsz, hogy a végeredmény még ropogósan átsütve is finom puha legyen.
  • Sütés közben ne szurkáld és forgasd agyon villával a húsokat, mert azok így folyamatosan veszítenek a nedvességükből és rengeteg értékes szaft csöpög ki belőlük.
  • Ha a húsokat előzőleg több napig pácoltad a hűtőben, már órákkal a sütés előtt tedd szobahőmérsékletre, mert a túl hideg húsok kívülről könnyen megéghetnek, miközben a belsejük nyers marad.
  • Amennyiben nyársra szeretnéd tűzdelni a húsokat és zöldségeket, előzőleg áztasd be hideg vízbe a hurkapálcikákat és bambusznyársakat, így elkerülheted, hogy a grillrácson meggyulladjanak.
  • A hús felületére tapadt fűszereket és páclevet sütés előtt mindig itasd fel, mert keserű fekete kéreg sülhet rá.
  • A soványabb hússzeleteket néhány óráig, a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácold. A sütés közben pedig kenegesd a marinádot a húsra, így az még pikánsabb lesz.

Csirkeszaté földimogyoró mártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • ½ kiskanál őrölt koriander
  • ½ kiskanál őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 dkg pörkölt földimogyoró
  • 1,5 dkg friss korianderzöld
  • 12,5 dkg csirkealaplé
  • 2 evőkanál lime

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel kb. háromcentis kockákra, és egy közepes méretű tálban keverd össze az őrölt korianderrel, a borssal és a tengeri sóval, majd rakd félre. A mártáshoz tisztítsd meg és zúzd össze a fokhagymát, majd a földimogyoróval, a friss korianderrel, az alaplével, a citromlével és a cukorral együtt dolgozd össze egy háztartási robotgéppel. Ha kész, öntsd a mártást egy tálalótálba. Közben a kerti grill sütőlapját vagy rácsait kend be vékonyan olajjal és melegítsd elő közepes hőfokra. A csirkefalatokat aztán egyesével húzd fel a nyársakra, és tedd őket a grillrácsra, közvetlenül a hőforrás fölé, ahol grillezd kb. 5 percig őket, amíg át nem sülnek. Közben mindegyiket fordítsd meg egyszer, végül pedig tálald a földimogyoró mártással őket.

Tipp: Ehhez az ételhez feltétlenül szervírozz friss salátát! Katt ide!


Tandori tengerihal-filé mentamártással

Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg tengerihal-filé (pl.: vörös sügér)
  • 2 kiskanál napraforgóolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • 1 kiskanál apróra vágott gyömbér
  • 3 kiskanál őrölt paprika
  • bors
  • 4 evőkanál apróra vágott friss menta
  • ½ kiskanál apróra vágott vagy őrölt csilipaprika
  • ½ kiskanál garam masala
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál porcukor
Elkészítés:

Elsőként vágd fel a halat 4 egyenlő részre, majd készítsd elő a páclét. Ehhez tisztítsd meg, majd vágd apróra a fokhagymát, amit egy kis tálkában keverj össze a joghurttal, a citromlével, a cayenne-i borssal, a gyömbérrel és a fűszerpaprikával, majd ízlés szerint adj hozzá sót és borsot. A halat alaposan dörzsöld be a páclével, és tedd egy lapos tálba lefedve a hűtőszekrénybe. Amíg a hal pácolódik, készítsd el a mártást: a mentát, a csilipaprikát, a garam masalát, valamint a cukrot és a sót alaposan dolgozd össze, majd tedd félre a hűtőbe a tálalásig. A kerti grill sütőlapját vagy alufóliával letakart rácsát melegítsd elő közepes hőmérsékletűre, majd vedd ki a halat a hűtőből, és a páclevet óvatosan itasd le róla. Ezt követően már mehet is a grillre. Kb. 10 perc alatt süsd porhanyóssá a húsát és még forrón tálald a mentamártással.

Tipp: Köretként tálalj hozzá jázminrizst
.

Mézes gyümölcsnyársak

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 szem eper
  • 2 nagy ananászkarika
  • 1 banán
  • 1 körte
  • 1 csillaggyümölcs
  • 5 dkg összevágott vagy enyhén összedarált mogyoró
  • 1 lime
  • 2 evőkanál akácméz
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1,5 dl sűrű tejszín
Elkészítés:

Reszeld a lime héját egy nagy tálba és facsard ki a levét, add hozzá a mézet és a dióolajat, keverd össze és tedd félre. Miután a gyümölcsöket előkészítetted, azonnal tedd ebbe a páclébe. Előtte csumázd ki az epret, vágd félbe az ananászkarikákat, hámozd meg és vágd négyfelé a banánt, majd a körtét is vágd négyfelé, távolítsd el a magházát, és a szeleteket még egyszer felezd el. Aztán a csillaggyümölcsöket is készítsd elő: vágd le a végeit, a széleit nyesd le burgonyahámozóval, és vágd négy szeletre. A bepácolt gyümölcsöket aztán tedd félre és hagyd állni 10 percig. Miközben a gyümölcsök pácolódnak, a grill sütőlapját melegítsd elő közepes hőfokra. Ezután a gyümölcsöket neked tetsző sorrendben húzogasd fel a nyársakra, ezeket aztán fektesd óvatosan a grillrácsra. A sütés közben folyamatosan kenegesd a mézes páclével, és kb. 5 perc alatt mindkét oldalát süsd addig, amíg a gyümölcs aranysárga és ropogós lesz. Amíg a gyümölcs a grillrácson sül, pirítsd meg a mogyorót szárazon és alacsony hőfokon. Ügyelj, nehogy leégjen, közben kevergesd és rázogasd. Az elkészült gyümölcsnyársakat helyezd egy tálra, majd szórd meg a megpirított mogyoróval, végül pedig kínáld a sűrű tejszínnel.


Központi adminiszrátor (Latte)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Döbbenetes: zenelejátszó a magzatoknak!
Kanadai találmány az az iPod, amelyet övként a kismama a hasára csatol, s így a magzat kellemes zenét hallgathat még mielőtt a gyerek megszületne.
Interjú Danis Grétával, egy fiatal, tehetséges modellel
Topmodell
Kakas Detty - modell, műkörömépítő

Exkluzív interjú

Miu Miu farmer-kollekció

Farmerből minden, amit csak el tudunk képzelni:

Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Párizs a világ legdrágább városa
A végzetes flörtjeiről és a szerelemről méltán híres Párizs idén újabb címet is kapott:
Látványosság lett az indonéz óriáscsecsemő
Kíváncsiskodók tömegét vonzotta pénteken a rekordsúllyal, 8,7 kilogrammal született indonéz csecsemő Kisaran városában.
Celebek extra cipői
Érezd jól magad a munkahelyeden!
Habár mindenkinek különböző munkája van, van pár alapvető szabály,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.