Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 17. Szombat, Hortenzia, Gergö
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Bemutatkozik a Biotech Sport, Élet, Egészség Központ

Biotech Fitness Shop Szombathely

Beszéljünk a cégtörténetről! Mikor alakult a szombathelyi székhelyű Energy Fittness szaküzlet?

Az Energy Fitness szaküzlet 5 éve alakult.  Egy éve  az üzlet csatlakozott az Európában legjobban fejlődő táplálék kiegészítő cég a” Biotech” franchise hálózatához.

Az üzlet neve azóta Biotech Sport ,Élet , Egészség Központ.

Milyen termékeket értékesítenek az Biotech Sport ,Élet , Egészség Központ Szaküzletben? Milyen szolgáltatásai vannak a vállalkozásnak?

 A Biotech shop 3 fő termék kategóriát forgalmaz.

- táplálékkiegészítők (zsírégetők, fehérjék, tömegnövelők,vitaminok,stb…)

- Fitness gépek ,sport szerek (futógépek, elliptikák, szobakerékpárok, box kellékek,stb)

- Fitness és body ruházat

A termékek leírásokkal és árakkal megtalálhatóak az üzlet web-shopjában a www.zsiregeto.hu-n.

Az üzlet szolgáltatásai közé tartoznak az ingyenes táplálékkiegészítő szaktanácsadások, zsírszázalék mérés, tápanyagszámítás.A gépek vásárlásához szintén tanácsokat adunk, berendezünk otthoni és közületi konditermeket.

Mi is a testformálás, testépítés? Milyen egy személyi tréner? Miből áll egy edzésterv?

A testformálás , mint a nevében is benne van , testünk alakjának, struktúrájának megváltoztatása, egy bizonyos  cél elérése érdekében, mely lehet testsúly csökkentés vagy esetleg izomtömeg növelése is.  Mivel nem minden ember születik modell alkatnak, vagy éppen izomkolosszusnak, ezért ha elég motivációt és elszántságot érzünk ,hogy megváltoztassuk testfelépítésünket  kellő idő/energia befektetéssel el tudjuk érni az áhított testalkatot. Ha nem megy magunktól, esetleg felkérhetünk szakembert. Fogadhatunk magunk mellé egy személyi edzőt, mely irányításával még egyszerűbben tudjuk céljainkat megvalósítani.

Edzőnk feladata felmérni fizikális állapotunkat , majd  kialakítani személyre szabott edzésprogramunkat.  Az edzésprogram kialakítása után természetesen maximális felügyeletet kapunk  magunk mellé, mivel a személyi trénerünk folyamatosan mellettünk van, minden egyes edzésünk alkalmával. Segít szabályosan végrehajtani gyakorlatainkat.

Edzésprogramunk mindig ciklikus, ami azt jelenti, hogy nem egyből egy kemény edzésen veszünk részt, hanem folyamatosan hétről- hétre szoktatjuk hozzá a szervezetet a folyamatos terheléshez.  Lehet ez egy kardió gépen végzett pulzuskontrollált fogyasztó edzés, vagy épp súlyzós (gyúrós) edzés, ami  teli van sérülés veszéllyel .

Tudnál személyre szabott edzésprogramot kínálni?

Természetesen tudunk személyre szabott edzésprogramot kialakítani, előzetes állapotfelméréssel. Mivel miden ember más és más, genetikailag nem vagyunk egyformák , esetleg vannak egészségügyi problémáink- értem itt mondjuk magas vérnyomáson, vagy egy asztmán- ezért mindenképp a genetikai adottságoknak és  „betegségeknek” figyelembevételével kell az edzésprogramunkat kialakítani.        

Mit gondolsz, milyen irányzatok érvényesülnek jelenleg a világ testépítésében?

Két féle irányzat létezik, a naturális, és a profi testépítés. A mai világban az orvostudomány fejlődésével a testépítés is reneszánszát éli. Bár léteznek naturális (szteroidmentes) testépítők, sajnos ez a sport bizony a doppingról szól. A versenyző testépítők körében jellemző leginkább. Vannak hobby gyúrósók is , szerencsére ők maradnak a természetes úton elérhető izomépítésnél, mivel nem a testükből szeretnének megélni  és inkább az egészséges utat választják.

Miért van szükség táplálékkiegészítőkre? Ha elkezdünk sportolni, vannak-e olyan anyagok és ha igen, melyek ezek, amelyek bevitele fokozottabban szükséges? 

A sportolás hatására megnövekednek vitamin, fehérje és szénhidrát szükségleteink. Ezeket a hagyományos táplálkozásunkból nehezen tudjuk fedezni, ezért a megnövekedett igényeket az erre a célra kifejlesztett táplálékkiegészítőkkel tudjuk pótolni. A termékpaletta szinte korlátlan. Minden olyan termék megtalálható, mely segít  izmosodni, felesleges zsíroktól megszabadulni, vagy épp az egészséges életünkhöz nélkülözhetetlen vitaminokhoz jutni.

Létezik-e valóban hatásos fogyókúrás készítmény?

Igen,vannak olyan készítmények melyeknek segítségével egyszerűbbé tehetjük az amúgy is nehézkes fogyókúrát. Egy egyszerű kalóriabevitel számítással máris előbbre vagyunk, de ha még rá akarunk tenni egy lapáttal, érdemes olyan táplálékkiegészítőket szedni melyek a zsíranyagcserét segítik elő.

Időnként szükség lehet arra, hogy az ember leadjon néhány kilót, bizonyos sportágakban ez esetenként kötelező.


Szerinted mi az ideális fogyási „sebesség” kg/hét, vagy kg/hó mértékegységgel mérve? 

Az élsportban vannak olyan helyzetek mikor a nagy súly esetleg hátrány, vagy épp  emiatt nem indulhat a versenyző míg el nem éri az úgynevezett „versenysúlyát”. A boxot tudnám példának megemlíteni, ahol grammra pontosan meg vannak határozva a súlycsoportok. Ezeknek a boxolóknak a szezon előtti pár hét mindig fogyasztással jár. Néha az erő rovására történő fogyást hajtanak végre.  Szigorú diéta, vagy épp vízhajtás. Az átlagember esetében a normális fogyás heti 1 kiló. Vannak extrém mértékű fogyások, melyeket senkinek nem ajánlok. Az egészség rovására is mehet a hirtelen nagy testsúlyredukció.          

Beszélnél a tipikus fogyókúrázó leggyakoribb hibáiról?

Már egy hete naponta 1x eszem, mégsem fogyok! Nos, ez a leggyakoribb hiba. Ha valakinek mégis sikerül így, akkor valószínűleg összefog fonnyadni, mivel izmai sem kapnak megfelelő tápanyagot a működéshez.  Nem ez a megoldás. Szervezetünk zsírraktározása nagyon makacs tud lenni. Minden felesleges szénhidrát ami nem kell a szervezetnek zsírrá alakul át. Zsírként raktározza a szervezet. Viszont éhezéskor nem nyúl ezekhez a testünk, hogy energiát szabadítson fel belőlük. Ez egy ördögi kör.  A  lényeg azon van ,hogy ne kelljen a szervezetünknek raktározni, ezért áll minden diéta napi 4x-i étkezésből és csökkentett  kalóriabevitelből.  Mindig annyit együnk, hogy a következő étkezésig elegendő szénhidráthoz jusson szervezetünk. Így testünk, mivel kap megfelelő utánpótlást nem fog raktározni. Felgyorsul az anyagcsere, és a szükségtelen anyagokat kiürítjük szervezetünkből.

Mikor fogyasszuk a tejsavó-fehérje készítményeket?

Én inkább nem osztanám csoportba a fehérjéket ezen kérdésnél, inkább fogalmazzunk úgy , hogy mikor szükséges a fehérjebevitel. Mindig szükséges.  izmaink aminósavakból épülnek fel. A fehérjék a szervezetbe kerülve aminósavvá bomlanak fel, és így jutnak el izmainkhoz.  Elengedhetetlen a napi táplálkozásban,  sportolás esetén, de még diétánál is hasznos lehet, az izomleépülés elkerülhető vele. Egy „gyúrósnak” a legfontosabb tápanyaga. Az átlagember napi fehérjebevitele 0,5-1 gramm / testsúlykilogramm  egy sportoló esetében ez lehet 1-1,5 gramm/testsúlykilogramm


Ha  8 kg-ot szeretnék fejlődni 35 nap alatt, milyen terméket ajánlanál?

A kérdés, hogy miben szeretnél fejlődni, és hogyan 8 kilót?:) Szeretnél hízni 8 kilót izomban vagy zsírban?  Leszeretnél adni 8 kilót, ez is egyfajta  fejlődés, csak mínuszban. Ha izomban szeretnél, ahhoz nagyon kevés idő áll rendelkezésre. Egy naturál testépítő éves szinten 3-4 kg minőségi ,tiszta izmot tud építeni. Ha nem akarsz minőségi izmot, természetesen csak enned kell jó sokat. De nem hinném hogy ez lenne a célod , inkább hagyj több időt magadnak. A fogyáshoz is kevés ez az idő ,hisz 8 kiló egészséges keretek között 8 hét. Tessék türelmesebbnek lenni! A termékek között megtalálható a gyors súlygyarapodáshoz elengedhetetlen tömegnövelők, melyek szénhidrát,fehérje, és esetleg kreatint tartalmazó készítmények. A 8 kiló plusz elérése érdekében testsúlyodra kiszámolt, megnövelt kalóriabevitel szükséges , ezt a többletet ezekből a tömegnövelőkből tudod fedezni.  Sovány (minőségi) izomtömeg növelése esetén inkább  nagyobb fehérjetartalmú készítményeket, aminósavakat ajánlanám.

Gondolom, sokan keresnek benneteket, hogy nem tudják eldönteni edzőkesztyű rendelés előtt, milyen méretű kesztyű felelne meg nekik. Ehhez tudtok segítséget adni?          

Kesztyűket mindenképp fel kell próbálni. A pici szorít, hamar tönkremegy mert szétreped , a nagy gyűrődik tenyérrészen, így a súlyzó fogása nem éppen kényelmes.  Normál méretezés van a kesztyűknél, bár  gyártónként eltérő a szabás. Mindenesetre eddig mindig találtunk megfelelő kesztyűt.


Beszélnél a Top listás termékekről, ami a boltban található? Mik a kedvencek?

Elsősorban a vitaminok, fehérjék, valamint a manapság teret hódító nitrogén oxid fokozók.  A vitaminok mindenkinek nélkülözhetetlenek, a fehérje se csak „gyúrós” kellék. Viszont a nitrogén- oxid fokozók az edzésen történő teljesítmény növelésére lettek kitalálva. Ezek a  stimulánsok ebben az összeállításban energetizáló hatásúak, segítve a vérkeringést és az izom növekedést. Olyan antioxidáns komplexet is tartalmaz, ami szükséges a NO alkalmazásakor, hiszen ismert annak oxidatív természete a sejtekkel szemben.

Kinek hihetünk, kinek nem hihetünk az étrendkiegészítők reklámjai esetében? Van-e biztos támpont, akár internetes elérhetőséggel?

Sokszor félrevezetőek lehetnek a reklámok pl. fogyókúrás készítmények esetében. Néha a valóságot sem fedik. Vagy egyszerűen nincs is benne olyan tápanyag amitől fogyhatna az ember. Mindenképp célszerű egy szaküzletet felkeresni és konzultálni az eladóval, mert nem biztos , hogy épp a nekünk megfelelő táplálékkiegészítőt választjuk ki. . Internetes vásárlásnál jellemző a szaktanácsadás hiánya, így azt sem tudjuk mit veszünk meg. Nem lehet arra alapozni, hogy a haveromnak jó volt, akkor nekem is jó lesz.

Információval szolgált: Tóth Gábor üzletvezető
Szakmai tanácsadó: Süle Gábor személyi tréner


Forgalmazott termékeink: Biotech Usa, Biotech, Universal, Scitec

Elérhetőség:

Biotech Fitness Shop Szombathely, Mártírok tere 5./a. Tel.: 06 94 319 246


Oldal 1/2   [ 1 | 2 ]    Következő »

Lapozós nézet

Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
 
Nagyítás
Oldal 1/2   [ 1 | 2 ]    Következő »


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Hotel Viur Spanyolország
Bemutatjuk az ultramodern építészet remekét a spanyol  Hotel Viurát képekben.
Kő körmön nem marad?
A manikűrözés ma már külön művészetté nőtte ki magát.
Értékes veterán autókat találtak a gazban
Több mint 30 ritka és értékes autót találtak Norfolkban egy elhagyatott telken,
Szexfüggőség kontra erős szexuális vágy
A legtöbb függőséghez hasonlóan a szexuális addikció is úgy alakul ki,
A gőzszauna elűzi a feszültséget és a stresszt
Úgy tűnhet, hogy a gőzszaunák a legújabb hóbort tárgyai, azonban az igazság,
Virágprotokoll a mindennapokban és az esküvőn
A virág a megtisztelő figyelem, az alkalomszerű megemlékezés, a gyengédség és a vonzalom kifejezője.
Ki vigyáz a férfiakra?
Ki más tenné ezt meg, mint a nők? Hiszen a teremtés koronáját legfeljebb csak az influenza
Citistar Selencion 2010
Citistar Selencion 2010 díjazottak
Közeleg a világvége? 2012. december 21-én vége a világnak?
Semmi gond, béreljünk magunknak fekvőhelyet vagy bunkert... már Európában is!
Útvesztő számukra a világ: bővebben az autizmusról
A világ nagyrésze 1988, azaz az Esőember film óta tud az autizmus létezéséről,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.